> > MVRDV uitgesloten van prijsvraag Collectiegebouw

MVRDV uitgesloten van prijsvraag Collectiegebouw

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

20-12-2013 - Het AD meldt dat MVRDV een kort geding heeft aangespannen tegen de gemeente Rotterdam vanwege de aanbesteding van het Collectiegebouw van Boijmans van Beuningen.

Eerder werd bekend dat de uitslag van de competitie wordt uitgesteld tot februari, omdat een van de 5 architectenteams een kort geding had aangespannen, nadat ze werden uitgesloten van verdere deelname. Dit blijkt dus MVRDV te zijn.

MVRDV ontwierp voor deze competitie een spiegelend depot in de vorm van een enorme bloempot. Voordat de prijsvraag werd uitgeschreven ontwierp MVRDV voor Boijmans een depot in de vorm van een enorme "tafel" boven het plein van het Museumpark. Dit plan ging niet door wegens te hoge bouwkosten.

De vijf ontwerpen zijn tentoongesteld in het Museum Boijmans van Beuningen. De opgave om een dergelijk omvangrijk programma in het Museumpark te realiseren blijkt niet eenvoudig. Van de vijf ontwerpen overtuigen alleen de oplossingen van Neutelings Riedijk en MVRDV.

Tegen Architectuur.ORG zegt MVRDV dat het in overleg met de gemeente heeft besloten niks over deze zaak mede te delen. De zitting van de zaak is op 21 januari.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook