> > Architecten geselecteerd voor Filmhuis Arnhem

Architecten geselecteerd voor Filmhuis Arnhem

11-12-2015 - Gemeente Arnhem en Focus Filmtheater hebben vijf ontwerpteams geselecteerd die een ontwerpvisie mogen indienen voor de nieuwbouw van Focus Filmtheater.

De geselecteerde ontwerpteams zijn DP6 architectuurstudio met Stevens van Dijck en ABT; Ector Hoogstad Architecten met Valstar Simonis, Pieters Bouwtechniek Haarlem en Prinssen Adviesgroep; Soeters van Eldonk architecten met Nelissen ingenieursbureau en Zonneveld Ingenieurs; TenBrasWestinga Architectuur interieur en stedenbouw met Arup en Van Dongen-Koschuch Architects and Planners met Halmos Adviseurs, Pieters Bouwtechniek Amsterdam en Peutz.

De 5 teams zijn gekozen uit de 22 ontwerpteams die zich hebben aangemeld. Een commissie van deskundigen heeft de aanmeldingen beoordeeld op een aantal minimale eisen en op basis van de meerwaarde die ze kunnen leveren voor dit project.

Bebouwen van het Kerkplein is al langer een wens van de gemeente. Winkelend publiek kan straks via een aantrekkelijke route met cultuur en horeca doorlopen naar de Rijn of het winkelrondje afmaken via de Kerkstraat of de Koningstraat.

Deze ontwerpteams hebben ongeveer 7 weken de tijd een ontwerpvisie uit te werken voor het nieuwe Focus Filmtheater.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook