> > AECOM en Pininfarina winnen competitie Istanbul

AECOM en Pininfarina winnen competitie Istanbul

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-12-2015 - AECOM en Pininfarina zijn gekozen als de winnaar van de internationale ontwerpwedstrijd voor de toren van de regionale luchtverkeersleiding (ATC) en het technische gebouw van het nieuwe vliegveld van Istanbul.

De samenwerking tussen AECOM en Pininfarina werd door IGA verkozen uit in totaal zes inzendingen van internationale teams van architecten, zoals Zaha Hadid, Fuksas, Moshe Safdie, Grimshaw-Nordic en RMJM.

De luchthaven zal worden gerealiseerd op een locatie aan de Zwarte Zee 35 kilometer van het centrum aan de Europese zijde van Istanbul. De aanvankelijke capaciteit is 90 miljoen passagiers per jaar. Als alle fases van het project zijn gerealiseerd is de capaciteit 200 miljoen passagiers per jaar. De investeringskosten in de eerste fase van het project bedragen 4,5 miljard euro.

IGA, een consortium van vijf Turkse aannemers: "De winnende inzending combineert op ongebruikelijke wijze invloeden uit de luchtvaart- en automobielsectoren met een sterk architectonisch ontwerp."

Het winnende ontwerp is AECOM's eerste samenwerking met Pininfarina, het ontwerpbureau dat onder meer bekend is van zijn auto-ontwerpen voor Ferrari en Alfa Romeo. De samenwerking combineert de expertise van AECOMs teams van architecten en ingenieurs met Pininfarina's eigen architectonische stijl die snelheid en beweging benadrukt onder invloed van auto-ontwerpen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook