> > KCAP geselecteerd voor masterplan luchthaven Dublin

KCAP geselecteerd voor masterplan luchthaven Dublin

15-07-2013 - KCAP Architects & Planners is samen met een internationaal team van deskundigen geselecteerd om een ​​masterplan voor een locatie van 70 hectare gelegen naast Terminal 2 van de luchthaven van Dublin te ontwikkelen.

Dublin Airport opende zijn deuren in 1940. Sindsdien is het passagiersvervoer is gestaag gegroeid tot ongeveer 20 miljoen passagiers per jaar. Het masterplan omvat de ontwikkeling van een centraal gelegen terrein op de luchthaven met onder andere kantoren en voorzieningen voor onderzoek en ontwikkeling.

De luchthaven van Dublin heeft de potentie om een centraal bedrijf in de agglomeratie en een ontmoetingsplaats voor de wereldwijde uitwisseling te worden. KCAP-oprichter Kees Christiaanse zegt hierover: 'Goed ontwikkelde voorbeelden zijn Amsterdam, Kopenhagen en Zürich, waar de pure focus op de luchtvaart is uitgebreid met kantoren en hotel-functies, een openbaar vervoer knooppunt, detailhandel, restaurants en entertainment."Kees Christiaanse heeft uitgebreide ervaring met de ontwikkeling van luchthavens. Hij was van 2008 tot 2013 supervisor van Schiphol.

Het projectteam bestaat uit KCAP Architects & Planners (masterplan), McGarry Ní Éanaigh Architecten (project management, lokale architect), Atelier Dreiseitl (landschap en ecologie), ARUP (mobiliteit, economie, duurzaamheid), consultant Maurits Schaafsma, Bannon Property Consultants met Simon O'Donnell (vastgoed en ontwikkeling consultants) en Stephen Little & Associates (stedenbouwkundige adviseurs).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook