> > Huurcontract voor hotel Amsterdam RAI ondertekend

Huurcontract voor hotel Amsterdam RAI ondertekend

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-01-2016 - Onlangs is het huurcontract voor het nieuw te realiseren nhow Amsterdam RAI hotel getekend. NH Hotel Group zal het iconische gebouw aan de Zuidas, ontworpen door OMA, het bureau opgericht door Rem Koolhaas, 25 jaar in gebruik nemen met haar vernieuwende concept nhow.

In het hotel zal ruimte zijn voor 650 kamers, een restaurant/bar van het hoogste niveau op de bovenste verdieping, een televisiestudio, een parkeergarage met 200 plekken, een retail/horeca unit op de begane grond en een wellnesscentrum op de 10e verdieping. De parkeergarage, de wellness en de retail / horeca op straatniveau zullen afzonderlijk verhuurd worden.

Het uiterst duurzame gebouw wordt ontwikkeld door COD en Being Development en zal worden gebouwd door Pleijsier Bouw. Naar verwachting zal de bouw van het hotel in augustus 2016 starten en wordt het gebouw eind 2018 opgeleverd.

Het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas, geïnspireerd op de prominente reclamezuil ‘Het Signaal’, sluit naadloos aan op het huidige RAI-complex en biedt tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling.

In juni 2014 schreven Gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam een tender uit voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van een ´headquarter’ hotel bij de RAI. Het winnende concept van OMA, COD, Being Development en NH Hotel Group sprong eruit vanwege het spraakmakende ontwerp en de toevoeging van bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, maar ook een kunstgalerie, beeldentuin, spa, restaurant en bar.

CMS verzorgde het juridisch advies voor COD en Being Development. DLA Piper stond NH Hotel Group bij.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook