> > OMA ontwerpt nhow hotel bij de RAI

OMA ontwerpt nhow hotel bij de RAI

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

05-05-2015 - NH Hotel Group is de winnaar van de tender voor een hotel naast de Amsterdamse RAI. Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA. Het wordt met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux.

In juni 2014 schreven gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam een tender uit voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van een ´headquarter’ hotel bij de RAI. Niet minder dan elf consortia schreven in, waarbij de kwaliteit van de inzendingen zonder uitzondering hoog was. Alle partijen scoorden hoog op een horeca functie op de bovenste etage. Het winnende concept van OMA, COD en NH Hotel Group sprong er uit vanwege toevoeging van bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, maar ook galerie, beeldentuin, spa, restaurant en bar. Maar bovenal vanwege het iconische ontwerp.

Directeur van COD Gert-Wim Bos: "Als COD zijn we samen met ontwikkelingspartner Being Development trots en vereerd dat de gemeente Amsterdam en de RAI voor ons plan hebben gekozen. Met het spectaculaire concept nhow RAI Amsterdam en het iconische ontwerp van OMA wordt de skyline van Zuidas verrijkt en zal het hotel een waardevolle toevoeging zijn voor de stad en voor de RAI."

De start van de bouw van dit 91 meter hoge hotel staat gepland voor medio 2016. Het hotel komt de locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre.

OMA heeft een ontwerp gemaakt dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. OMA partner Reinier de Graaf: "Sinds het ontstaan van de Zuidas heeft RAI Amsterdam behoefte aan een 'nieuw' stedelijk gezicht. De prominente reclamezuil ´het Signaal´ leverde de inspiratie voor het nieuwe nhow RAI Amsterdam hotel: zowel onderdeel van de nieuwe context als uitbreiding van RAI Amsterdam zelf."

Met 650 kamers wordt nhow RAI Amsterdam het grootste hotel van de Benelux. Een nhow-hotel past zich 24/7 als een kameleon aan, aan het ‘nu’. Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten is een verblijf in nhow een unieke beleving. Voor nhow RAI Amsterdam is het thema ‘On Air’ gekozen, waarmee de focus ligt op connectiviteit, innovatie en media in de breedste zin van het woord.

Maarten Markus, Managing Director van NH Hotel Group: “Met 650 kamers, 25 verdiepingen en een multimediastudio op 91 meter hoogte, zullen we samen met onze partners de Amsterdamse skyline verrijken. Na nhow Milaan, nhow Berlijn en nhow Rotterdam zal ook het iconische nhow RAI Amsterdam een hotspot zijn voor zowel zakelijke- als leisure gasten, waar uitmuntende gastvrijheid, verrassing en gastronomie dag en nacht ‘On Air’ zullen zijn.”

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook