> > Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-12-2016 - De nominaties voor de Mies van der Rohe Award 2017 zijn bekend. Onder de nominaties zijn 18 Nederlandse projecten. In totaal zijn 356 projecten genomineerd voor de longlist van de prijs.

De 14 genomineerden op Nederlands grondgebied zijn: KAPKAR/SF-P7S te Heeswijk van Studio Frank Havermans, De Hallen in Amsterdam van Architectenbureau J. van Stigt, zeeverdediging en ondergrondse parkeergarage in Katwijk aan Zee van Royal HaskoningDHV / ZJA, Tennisclub IJburg in Amsterdam van MVRDV, Kaasfabriek De Tijd in Westbeemster van Bastiaan Jongerius Architecten, KWR van cepezed in Nieuwegein, A Home away from Home van COA (Centraal Orgaan voor opvang asielzoekers), Landmark in Nieuw Bergen van Monadnock, het Timmerhuis in Rotterdam van OMA, deFlat Kleiburg in Amsterdam Bijlmer van NL Architects, De Hoge Raad in Den Haag van KAAN Architecten, Luchtsingel in Rotterdam van ZUS [Zones Urbaines Sensibles], Museum Fort Vechten bij Bunnik van Anne Holtrop en de OV-terminal in Breda van Koen van Velsen.

4 projecten van de hand van Nederlandse architectenbureaus in andere Europese landen zijn genomineerd voor de prijs: het Marubi National Museum Of Photography van Casanova+Hernandez Architecten in Shkodra, Albanië, pop en rockmuziekmuseum Ragnarock van MVRDV in Roskilde, Fondazione Prada in Milaan van OMA en Fondaco dei Tedeschi te Venetië, ook van OMA.

In totaal zijn 356 projecten genomineerd voor de Mies van der Rohe Award. Onder de genomineerden zijn de Europese Centrale Bank in Frankfurt AM van Coop Himmelb(l)au, het huis in Essex, Groot-Brittanië, van FAT, het laatste werk voor dit architectenbureau zichzelf ophief.

De 356 projecten zijn geselecteerd door 86 onafhankelijke experts, de nationale architectenbonden van de 39 deelnemende landen en het advies comité van de prijs. De jury zal uit deze projecten een shortlist van 40 projecten selecteren. Vervolgens zal de jury 5 projecten selecteren die het zal bezoeken in april. Op 26 mei is de awardceremonie in het Mies van de Rohe Paviljoen te Barcelona.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook