> > Winnaars Mies van der Rohe Award 2007

Winnaars Mies van der Rohe Award 2007

26-04-2007 - Mansilla + Tuñón heeft met het MUSAC Contemporary Art Museum van Castilla y León de Europese architectuurprijs, Mies van der Rohe Award 2007, gewonnen.

Het museum werd gekozen uit acht projecten, waaronder het Mercedes Benz Museum in Stuttgart van UN Studio en het Phæno Science Centre te Wolfsburg van Zaha Hadid. Een speciale vermelding krijgen Matija Bevk en Vasa J. Perovic (Bevk Perovic arhitekti) voor de Wiskundefaculteit in Ljubljana (Slovenië).

De jury looft de tectonische helderheid van MUSAC. Ze oordelen positief over het concept dat bestaat uit een serie van flexibele interieur ruimten dat goed omgaat met de mogelijkheden om hedendaagse kunst te exposeren.

De winnaars zijn gekozen uit veertig projecten. Onder deze geselecteerde projecten waren ook Nederlandse projecten als De Brug van Unilever Bestfoods in Rotterdam (JHK Architecten) en het Scheepvaart- en Transport College (Neutelings Riedijk).

Op 14 mei zullen de lauraten worden gepresenteerd tijdens een ceremonie in het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona. Zij presenteren het winnende project MUSAC. Dit jaar zal er ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Mies van der Rohe Award een ronde tafel gesprek zijn met eerder winnaars van de prijs.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook