> > Mies van der Rohe Award voor ambassade OMA

Mies van der Rohe Award voor ambassade OMA

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-04-2005 - De Mies van der Rohe Award 2005 is toegekend aan OMA voor de Nederlandse ambassade in Berlijn.

Nederlandse Ambassade aan de Spree. Foto door OMA.

Ján Figel, Europees Commissaris van Onderwijs en Cultuur, en Joan Clos, burgemeester van Barcelona en voorzitter van de Fundació Mies van der Rohe, hebben vandaag in Barcelona de Mies van der Rohe Award 2005 - de prijs voor hedendaagse architectuur van de Europese Unie - toegekend aan Office for Metropolitan Architecture (OMA) voor haar ontwerp van de Nederlandse Ambassade in Berlijn.

OMA partners Rem Koolhaas en Ellen van Loon ontvingen vandaag de prijs en een bedrag van € 50.000 tijdens een ceremonie in het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona. De jury verkoos het ontwerp van OMA om de uitzonderlijke band tussen het gebouw en de omgeving. Ze prezen de "kwaliteit van de stedelijke uitstraling en de intelligentie waarmee het concept is geïmplementeerd, in het bijzonder met betrekking tot het nieuwe concept van 'routing' en de mogelijkheden die dat biedt voor een dergelijk complex project."

De Mies van der Rohe Award wordt iedere twee jaar uitgereikt door de Europese Unie en de Fundació Mies van der Rohe, ter erkenning en bevordering van architectuur van hoge kwaliteit in Europa. De jury van de Mies van der Rohe Award 2005 werd voorgezeten door architecte Zaha Hadid en bestond verder uit Aaron Betsky, Stefan Boeri, Eduard Bru, Roberto Collovà, Mohsen Mostafavi, Suha Özkan, Francis Rambert, Kazuyo Sejima en Lluís Hortet (secretaris).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook