> > Filmpresentatie en gesprek Carel Weeber in Den Haag

Filmpresentatie en gesprek Carel Weeber in Den Haag

29-05-2007 - Dinsdag 5 juni zal de documentaire "Dwars. De erfenis van architect Carel Weeber" bij Stroom in Den Haag worden getoond. Daarnaast is er een gesprek met filmmaker Remy Vlek en ex-architect Weeber.

Aanleiding voor de presentatie zijn de sloop van De Zwarte Madonna en de actuele expositie Generosity van kunstenaar Toby Paterson bij Stroom. De documentaire "Dwars" was eerder te zien op TV bij de AVRO. Stroom heeft in juni een korte expositie over De Zwarte Madonna georganiseerd. Deze is in de maand juni te bekijken.

De Haagse Wethouder Marnix Norder van Bouwen en Wonen zal op 6 juni, 18 uur, het startsein geven voor de sloop van de Zwarte Madonna. Op de plaats van het woongebouw komen de nieuwe ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken met een bouwhoogte van 140 meter (2012). Op de huidige locatie van beide ministeries komen kantoren, woningen en winkels met een bouwhoogte van 70 a 90 meter (2016).

Informatie: Carel Weeber bij Stroom, Hogewal 1-9 te Den Haag, aanvang presentatie: 5 juni, 17 uur. De toegang is gratis. Reserveren is verplicht en kan via de website van Stroom.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook