> > Het vertrek van de ex-architect, lezing Weeber in NAi

Het vertrek van de ex-architect, lezing Weeber in NAi

05-09-2005 - Carel Weeber vertrekt op 14 oktober definitief uit Nederland en gaat zich vestigen op Curaçao. Op donderdag 15 september zal Weeber voor de laatste keer zijn licht laten schijnen over de Nederlandse architectuur, tijdens een lezing in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). De lezing begint om 17.30 uur.

"Het is precies vijftig jaar geleden dat ik per boot aankwam om in Delft te studeren. Het eerste wat ik deed was het bezoeken van de energiemanifestatie E55 aan de overkant van de Wilheminakade in Rotterdam. Aan dit lange verblijf, een totaal uit de hand gelopen studie, komt nu een eind. Op 14 oktober aanstaande vertrek ik per containerschip vanuit Rotterdam naar Curaçao. Op donderdagavond 15 september geef ik daarom een lezing op het NAi De rode draad is de reeks door mij ontworpen maar niet gebouwde gebouwen. Deze vormt een eigen lijn. Bestaat de gebouwde reeks vrijwel helemaal uit woningbouw, de andere totaal niet", aldus Weeber zelf.

Tijdens zijn periode in Nederland heeft Weeber de overgang gemaakt van student via architect naar ex-architect. Onderweg heeft hij regelmatig stof doen opwaaien, terwijl hij daarnaast in zijn rol als hoogleraar aan de faculteit Bouwkunde te Delft meerdere generaties architecten heeft opgeleid. Weeber ontwierp onder andere het veelbesproken woongebouw "De Zwarte Madonna" in Den Haag dat op de nominatie staat om gesloopt te worden, de Peperklip in Rotterdam en de Nederlandse Ambassadewoning in Dakar, Senegal.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook