> > Tentoonstelling ontwerpen stadskantoor en station Delft

Tentoonstelling ontwerpen stadskantoor en station Delft

16-07-2006 - Vier architecten hebben schetsontwerpen gemaakt voor het nieuwe stadskantoor van Delft, waar het nieuwe NS-station onderdeel van uit maakt. Deze ontwerpen zijn vanaf vrijdag 14 juli voor iedereen te zien in Dok bibliotheek aan de Kruisstraat 71, waar een expositie is ingericht.

De ontwerpen komen van Dirk Jan Postel van Kraaijvanger - Urbis (Rotterdam), Mecanoo Architecten (Delft), Rudy Uytenhaak Architectenbureau (Amsterdam) en Soeters Van Eldonk Ponec (Amsterdam). Het wel geselecteerde Office for Metropolitan Architecture doet niet meer mee omdat het geen rijd heeft voor de opdracht. Zij zijn geselecteerd uit 35 bureaus die zich eerder dit jaar hiervoor hebben aangemeld.

De vier ontwerpen benutten het volledige trapeziumvormige kavel ten noordwesten van het hudige stationsgebouw. Het ontwerp van Soeters Van Eldonk Ponec onderscheidt zich het meest met 4 torentjes en een verdiepingenhoge klok op de pui van de stationshal. Het plan van Dirk Jan Postel heeft een kamstructuur met twee atriums. Rudy Uytenhaak ontwierp vier evenwijdige vleugels. Het gebouw van Mecanoo is georgansieerd rond patio's.

De expositie is te zien tot 14 september (met uitzondering van de week van 24-29 juli) tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Delft. In augustus nodigt de gemeente het Delft Internet Panel (een representatieve groep van meer dan tweeduizend inwoners) uit om de vier schetsontwerpen te beoordelen. De uitkomst van die enquête weegt voor een kwart mee in de uiteindelijke keus. Daarnaast kan iedere Delftenaar een voorkeur uitspreken voor een ontwerp of een opmerking kwijt naar aanleiding van de vier schetsontwerpen. Bij de expositie liggen reactieformulieren die bezoekers kunnen deponeren in een grote reactiebus. De selectiecommissie neemt kennis van alle meningen en opmerkingen, en houdt daar rekening mee bij het maken van haar keuze.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook