> > Nieuwbouw IB-Groep en Belastingdienst Groningen

Nieuwbouw IB-Groep en Belastingdienst Groningen

09-12-2005 - Er zal een nieuw gebouw voor de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) en de Belastingdienst (BD) te Groningen worden gerealiseerd. De locatie is het gebied Kempkensberg.

De bestaande kantoren voldoen niet meer aan de hedendaagse gebruikerseisen en zijn van matige kwaliteit en functionaliteit. Het Rijk en gemeente gaan een samenwerkingsovereenkomst sluiten over de herontwikkeling van het gehele gebied Engelse Kamp / Kempkensberg.

De eerste fase van de herontwikkeling is gezamenlijke nieuwbouw voor de BD en de IB-Groep in het gebied Kempkensberg. Na het voltooien van de nieuwbouw zal de huidige bebouwing in het gebied Engelse Kamp / Kempkensberg worden gesloopt. Door te kiezen voor geconcentreerde en gezamenlijke huisvesting kunnen beide organisaties ruimte en faciliteiten delen en worden kosten bespaard.

Onderdeel van de samenwerking tussen de Rijksgebouwendienst en gemeente Groningen is het opstellen van een stedenbouwkundig plan, waarvoor Bureau Quadrat de opdracht heeft gekregen. Naar verwachting wordt het concept stedenbouwkundig plan eind januari 2006 door de gemeente gepresenteerd en besproken met belangstellenden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook