> > Reorganisatie Office for Metropolitan Architecture

Reorganisatie Office for Metropolitan Architecture

07-05-2003 - Het Office for Metropolitan Architecture gaat opereren als een vennootschap met twee vestigingen, in de plaatsen Rotterdam en New York.

OMA Rotterdam, dat wordt geleid door partners Rem Koolhaas, Ole Scheeren en Ellen van Loon, heeft als werkgebied Europa en Azië. Momenteel werkt het bureau aan het hoofdkantoor voor het televisiestation CCTV in Peking. Binnenkort zullen de door OMA ontworpen Nederlandse Ambassade te Berlijn en de Porto Concert Hal worden geopend.

OMA New York wordt geleid door partner Joshua Ramus, is het centrum van de Amerikaanse actieviteiten. Het New Yorkse atelier heeft drie belangrijke projecten die komend jaar zullen worden voltooid: Illinois Institute of Technology Campus Center, de Seattle Central Library en the Prada Beverly Hills "Epicenter" Store. Het New Yorkse kantoor werkt ook aan het ontwerp van het Dallas Multiform Theater en het Dallas Center for the Performing Arts Master Plan. Recent voltooide projecten van OMA zijn de Prada New York "Epicenter" Store, the Lehman Maupin Gallery in New York en het Guggenheim en Guggenheim-Hermitage Museums in Las Vegas.

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) houdt zich bezig met hedendaagse architectuur, stedenbouw en culturele analyse. OMA heeft 80 architecten en ontwerpers van multinationale afkomst.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook