> > OMA en Böll & Krabel presenteren plan Zeche Zollverein

OMA en Böll & Krabel presenteren plan Zeche Zollverein

18-02-2003 - Als onderdeel van het masterplan Zeche Zollverein zullen een bezoekersscentrum, het Ruhrmuseum en Metaform worden gehuisvest in een industrieel monument (Kohlenwäsche) worden gehuisvest.

De voormalige kolenmijn Zeche Zollverein, een gebied van 100 hectare, is afgelopen jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Office for Metropolitan Architecture (OMA) is gevraagd een masterplan voor het terrein te maken met als doel een groot programma te realiseren dat de historische context te versterkt. Binnen het masterplan ontwerpt OMA samen met Böll & Krabel drie zogenoemde "Attractors" die een economisch en cultureel centrum zullen vormen voor Essen en een sterke verbinding met de omgeving hebben.

Het gecombineerde programma van 12.000 m² voor bezoekersscentrum, het Ruhrmuseum en Metaform zullen in het meest indrukwekkende gebouw worden gehuisvest: de Kohlenwäsche. Het nieuwe programma zal worden toegevoegd zonder het karakter te veranderen. Het project zal 32 miljoen eur kosten en zal naar verwachting in voorjaar 2005 worden opgeleverd.

Het gecombineerde programma van 12.000 m² voor bezoekersscentrum, het Ruhrmuseum en Metaform zullen in het meest indrukwekkende gebouw worden gehuisvest: de Kohlenwäsche. Het nieuwe programma zal worden toegevoegd zonder het karakter te veranderen. Het project zal 32 miljoen euro kosten en zal naar verwachting in voorjaar 2005 worden opgeleverd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook