> > Wijkgezondheidscentrum Het Zand van Versseput

Wijkgezondheidscentrum Het Zand van Versseput

22-05-2013 - Begin 2013 opende in Leidsche Rijn het wijkgezondheidscentrum Het Zand van Versseput Architecten. Het centrum biedt naast onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en apotheek ook plaats aan het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Het tuinbouwverleden van Het Zand heeft als uitgangspunt gediend voor de nieuwbouw. De archetypische hoofdvorm van de nieuwbouw refereert aan de vorm van de voormalige tuinbouwkassen en schuren in het gebied. Het wijkgezondheidscentrum is bekleed met cortenstalen gevelbeplating in een strak grid van 1,2 bij 1,2 meter.

De wachtruimten zijn centraal gelegen in het gebouw. De wachtruimten worden door glas gescheiden van de omringende servicegang van waaruit de behandel- en spreekruimten worden ontsloten. Het glas is voorzien van afbeeldingen van medicinale kruiden.

Voor de wand van de behandelruimten zijn beelden van grillige bloemenweides ontworpen. De bloemetjes zijn opgebouwd uit vingerafdrukken, een verwijzing naar de uniciteit van de mens. Het biedt de wachtenden een optimaal panoramisch overzicht. De vaste inrichting in wit kunststof en betontriplex, eveneens van Versseput Architecten, completeren het geheel.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook