> > Drie teams geselecteerd voor Cultuurforum Spui

Drie teams geselecteerd voor Cultuurforum Spui

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-06-2010 - Zaha Hadid Architects, RAU / Powerhouse Company en Neutelings Riedijk Architecten / Kirkegaard Associates zijn geselecteerd om hun ontwerp voor het Dans- en Muziekcentrum aan het Spuiplein in Den Haag verder uit te werken. Dat maakte de gemeente Den Haag vandaag bekend.

De drie geselecteerde plannen van RAU, Neutelings Riedijk Architecten en Zaha Hadid Architects.

De selectiecommissie heeft haar keuze gemaakt uit de ontwerpvisies die door zestien architectenbureaus waren ingediend. Bij de beoordeling van de ingediende ontwerpvisies heeft de selectiecommissie, conform afspraak, extra aandacht geschonken aan de inpassing in de stad, de relatie met het Spuiplein en de opmerkingen die burgers hebben gemaakt naar aanleiding van de ingediende ontwerpvisies.

Aan de drie geselecteerde bureaus is nu gevraagd om een structuurontwerp te maken. De selectiecommissie zal op basis van die ontwerpen één architectenbureau voordragen aan het college van burgemeester en wethouders van Den Haag. Het college zal, zoals afgesproken in het coalitieakkoord ‘Aan de Slag’ eind 2010 een voorstel doen aan de Haagse gemeenteraad over het Spuiplein. Of een van de ontwerpen daadwerkelijk uitgevoerd zal worden is niet duidelijk. Hoewel het nieuwe college in Den Haag door wil gaan met het project, heeft het vooralsnog geen geld gereserveerd voor de realisatie ervan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook