> > Nieuwe website BONAS

Nieuwe website BONAS

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-07-2010 - Sinds 1994 verzamelt BONAS (Bibliografie├źn en Oeuvrelijsten van Nederlandse Architecten en Stedebouwkundigen) gegevens over Nederlandse architectuur en publiceert deze via de website en via de BONAS boekenreeks. De boekenreeks heeft twee jaar terug al een nieuwe vormgeving gekregen. Nu is ook de website aan de beurt.

Op de nieuwe BONAS website zijn de kernactiviteiten (onderzoek, stage- en vrijwilligerswerk, en de boekenreeks) in beeld gebracht. Het bestellen van boeken en de aanmelding als (steun-) abonnee is vereenvoudigd. Ook wordt nu het laatste nieuws aangeboden en de stand van zaken betreffende lopende onderzoeken.

Vanaf 1 juli 2010 zijn alle BONAS gegevens ook doorzoekbaar in het gezamenlijk informatie systeem van het Nederlands Architectuurinstituut -NAi- en BONAS: zoeken.nai.nl. Het systeem is in ontwikkeling, nog niet alle BONAS data zijn gemigreerd en daarom is het als beta-versie te bezoeken. Alles wordt nog uitgebreid getest, aangepast en geoptimaliseerd. Ondertussen wordt aan het informatiesysteem al elke dag meer inhoud en meer gedigitaliseerde stukken toegevoegd.

BONAS en het NAi zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest om hun databases samen te voegen. Nu dit bijna is gerealiseerd levert dit een schat aan informatie op over Nederlandse architectuur van 1800 tot heden. Bonas hoopt dat het gezamenlijke informatiesysteem nog meer zal bijdragen tot verbetering en verbreding van de kennis over onze gebouwde omgeving.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook