> > Ideeënprijsvraag Pushkinsky cinema Moskou

Ideeënprijsvraag Pushkinsky cinema Moskou

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-02-2011 - De zesde editie aan van de internationale ideeënwedstrijd “changing the face” is gestart. Het doel van de wedstrijd is om een vernieuwende façade voor de bestaande Pushkinsky cinema Moskou te herontwerpen.

De prijsvraag wordt georganiseerd door DuPont, de Vereniging van Russische Architecten, het Royal Institute of British Architects, het YEM Building Information Center, Architizer.com en Karo Film.

Het nieuwe ontwerp voor de Pushkinsky-bioscoop is een kans om deze filmzaal een ontwerp te geven waardoor hij zijn terechte plaats in het centrum van het Russische cultuurleven kan opeisen. Het laat eveneens toe opnieuw te bedenken hoe de bioscoop in interactie treedt met het publiek vanuit zijn prominente plaats op het Poesjkinplein.

De “changing the face” wedstrijd wil aantonen dat het veranderen van de voorgevels van gebouwen die ooit een grote uitstraling hadden, geen oppervlakkige aanpassing is. Een wijziging kan deze landmarks dramatisch revitaliseren en de dynamiek van de openbare ruimte veranderen. Het concept werd voor het eerst gepresenteerd in 2008, in een workshop gewijd aan het Colosseum van Rome en werd later verder ontwikkeld in Boekarest, Praag, Zagreb en Athene. In elke stad werden architecten gevraagd te werken met een controversieel openbaar gebouw geselecteerd door DuPont in samenwerking met lokale instellingen.

De voorwaarde die de organisatoren aan de inzendingen stellen, is het gebruik van minstens één van de DuPont materialen.

Alle ontworpen worden beoordeeld door een internationale jury bestaande uit: Andrey V. Bokov (hoofd van de Vereniging van Russische Architecten), Sergey A. Skuratov (Sergey Skuratov Architects), Aleksey Uchitel (filmregisseur), Kerem Erginoğlu (Erginoğlu & Çalışlar Architects), Corrado Tibaldi (architect, DuPont Building Innovations), Matthias Hollwich (architect-winnaar CTF 2010) en Marc Kushner (architect-winnaar CTF 2010).

De 1e prijs is een geldbedrag van 10.000 euro, de 2e prijs 5.000 euro en de 3e prijs 3.000 euro.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook