> > Nieuwe aanbesteding stadhuis Almelo

Nieuwe aanbesteding stadhuis Almelo

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-02-2011 - De gemeente Almelo heeft nieuwe plannen voor een nieuw stadhuis. Hiervoor zal opnieuw een architect worden geselecteerd.

Het winnende ontwerp voor het stadhuis aan het Marktplein van Meyer en Van Schooten architecten dat niet werd gerealiseerd.

Eind 2010 heeft de Almelose gemeenteraad besloten een nieuw Stadhuis te realiseren in het bestuurlijk hart van de stad. Het Stadhuis komt op de hoek van de Haven Noordzijde en Egbert Gorterstraat. Nog steeds is niet duidelijk wat er met het bestaande huis van architect J.J.P. Oud uit de jaren zeventig van de vorige eeuw gaat gebeuren. De gemeente wil af van het huidige stadhuis, omdat het niet voldoet aan de ARBO-regelgeving.

De gemeenteraad heeft op 8 februari 2011 besloten tot een niet openbare aanbesteding. De procedure bestaat uit twee fases.

In de eerste fase worden alle inschrijvingen van architectenbureaus beoordeeld en getoetst aan de vastgestelde uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen. Er worden vijf tot zeven architectenbureaus geselecteerd. In de tweede fase presenteren de in fase 1 geselecteerde architecten hun visie op de ontwerpopgave. Het verschil met de vorige aanbesteding is dat er nu eerst een architect wordt geselecteerd, die daarna pas een ontwerp gaat maken.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook