> > 19 kandidaten nieuw stadhuis Almelo

19 kandidaten nieuw stadhuis Almelo

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-03-2011 - 19 architecten hebben zich ingeschreven voor de nieuwe aanbestedingsprocedure voor het nieuwe stadhuis in Almelo wordt geselecteerd. De opdracht is een nieuw stadhuis te ontwerpen voor de locatie op de hoek van de Gorterstraat en Haven Noordzijde, waar de door Bedaux de Brouwer ontworpen woontoren Fortezza zou worden gerealiseerd. De bouw start naar verwachting eind 2012.

De negentien architectenbureaus die zich hebben ingeschreven zijn: Architecten CIE, architectenbureau cepezed, Claus en Kaan Architecten, Dam & Partners, DP6 Architecten, Ector Hoogstad Architecten, Hans van Heeswijk Architecten, IAA Architecten, Kraaijvanger Urbis, LIAG architecten en bouwadviseurs, OIII Architecten, Rudy Uytenhaak, SeARCH Architects, Tangram Architecten met Merkx & Girod Architecten, Kristinsson met Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen, Quist Wintermans Architecten met Bureau Bouwkunde Nederland, Bedaux de Brouwer met Architectenbureau de Twee Snoeken, Jo Coenen & Co Architects met Arcadis en Architectenbureau Syb van Breda & Co met SBM Bouwmanagement.

Uit deze inschrijvingen zullen aan de hand van de vooraf vastgestelde selectiecriteria 5 tot 7 bureaus worden uitgenodigd om een bureauvisie en prijsopgave in te dienen. Begin april wordt deze selectie bekendgemaakt.

Deze architecten presenteren eind mei hun visie op de opgave, waarna het college van Burgemeester en Wethouders de winnende architect presenteert.

In september 2011 moet het voorlopig ontwerp klaar zijn. In de eerste kwartaal van 2012 volgt het definitief ontwerp.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook