> > Alfabetgebouw voor creatieve sector Amsterdam

Alfabetgebouw voor creatieve sector Amsterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-05-2011 - In de Minervahaven te Amsterdam wordt het Alfabetgebouw gerealiseerd. De creatieve hotspot wordt naar verwachting halverwege 2012 opgeleverd.

Impressies van het Alfabetgebouw (© MVRDV).

Het gebouw, ontworpen door Jacob van Rijs van MVRDV, biedt ruimte voor bedrijven in de creatieve sector en wordt ontwikkeld door NIC Commercieel Vastgoed. Dit bedrijf was eerder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Creative Valley in Utrecht van MONK Architecten.

Het Alfabetgebouw krijgt een brutovloeroppervlak van in totaal circa 3.250 m². De 24 units komen op vier verdiepingen en krijgen ieder een raam in de gevel de vorm van een letter uit het alfabet. Om te komen tot 24 letters zijn de letters I en Q weggelaten. Designbureau Thonik is de eerste koper en wordt de eigenaar van de letters A tot en met F op de geletterde gevel. Op de begane grond worden 24 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Stadhaven Minerva wordt ontwikkeld tot een gebied ten behoeve van creatieve bedrijven. Haven Amsterdam streeft naar een duurzame haven, met meer werkgelegenheid en intensief ruimtegebruik. Stadhaven Minerva is de buffer tussen enerzijds de stad en aan de andere zijde de grootschalige havenindustrie. Het project Stadhaven Minerva werkt aan transformatie van een verouderd havengebied naar een hip, creatief gebied waar wonen, werken en haven samengaan. Het gebied ligt op het scharnierpunt tussen stad en haven. Industrieel erfgoed wordt gerenoveerd, markante nieuwe gebouwen verrijzen, de infrastructuur wordt vernieuwd en het gebied wordt een aantrekkelijke plek om te bezoeken. Daarnaast blijft er in Stadhaven Minerva ruimte op en aan het water voor kleinschalige bedrijven. Stadhaven Minerva speelt in op de behoefte aan ruimte voor creatieve bedrijven in een bijzondere historische omgeving.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook