> > Entreegebouw Het Loo door Koen van Velsen

Entreegebouw Het Loo door Koen van Velsen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-06-2011 - Het entreegebouw van Paleis het Loo in Apeldoorn is voltooid en in gebruik genomen. Architectuur.ORG presenteert enkele foto's van het gebouw.

Foto's door Bart van Hoek.

Architectenbureau Koen van Velsen heeft ook een masterplan ontworpen voor het entreegebied met parkeerplaats dat in fasen zal worden gerealiseerd. Het entreegebouw is 19 april in gebruik genomen.

Het rechthoekig gebouw heeft een bovengrondse laag met de publieksfuncties en een kelder met depot voor de kostuumcollectie. De helft van de begane grond is patio. Het interieur is licht met witte wanden, rvs kolommen en lichtgrijze natuursteen.

De buitenzijde van het gebouw bestaat uit gebogen stalen hekwerk. De dakrand wordt bekroond door teksten. Bij binnenkomst zien bezoekers boven de entree "Paleis het Loo" staan, bij vertrek zien ze de tekst "Huis van Oranje."

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook