> > Architectuurboeken najaar 2011

Architectuurboeken najaar 2011

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-07-2011 - De uitgevers NAi Uitgevers, SUN Architecture en Taschen hebben hun nieuwe publicaties voor najaar 2011 aangekondigd. Hierbij een overzicht.

NAi Uitgevers brengt in samenwerking met de Leerstoel Woningontwerp van de Faculteit Bouwkunde Delft "DASH Wonen in een nieuw verleden". Het boek bevat uitgebreide projectdocumentatie en verschijnt in november. Ook wordt door dezelfde uitgever een herziene editie van "Het ontwerpen van woningen" uitgebracht.

Bij NAi uitgevers verschijnt verder het nieuwe boek van Lars Spuybroek "The sympathy of things - Ruskin and the Ecology of Design" (september); "Herbestemming van Nederland - Nieuw gebruik van stad en land" van auteurs Marinke Steenhuis en Paul Meurs met 25 voorbeelden van herbestemming (september); OASE 85 (over de mogelijkheden van het onvoorziene in ruimtelijk ontwerp, planning en beheer) en OASE 86 (over Barok).

SUN Architecture presenteert "Het IJ & Amsterdam - Analyse en perspectief" onder redactie van Hans Ibelings en Anne Schram; "Architect in de praktijk", een gids voor de architect als ondernemer; "Re-visiting re-inventing BURO II", een monografie over het Vlaamse architectenbureau BURO II en "Het programma van de stad" over de theorie en praktijk van stedenbouwkundig ontwerpen (Han Meyer en anderen).

Ten slotte komt Taschen met "Frank Lloyd Wright, Complete Works, Vol. 1, 1885–1916" van redacteur Peter Gössel in aanvulling op de eerdere delen over 1917-42 en 1943-59.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook