> > Architectuurpublicaties najaar 2008

Architectuurpublicaties najaar 2008

07-07-2008 - Er verschijnen dit najaar een groot aantal publicaties op architectuurgebied, waaronder monografieeën van diederendirrix architecten en Soeters van Eldonk architecten. Hieronder volgt een overzicht.

Soeters van Eldonk architecten 1995-2009 wordt uitgegeven door SUN. Schrijvers zijn Hans Ibelings, filosoof Hein van Dongen en architectuurhistoricus Suzanne Mulder. De andere monografie gaat over diederendirrix architecten en verschijnt in oktober in een Nederlands- en Engelstalige editie. In 320 pagina's wordt het werk van Paul Diederen en Bert Dirrix over de afgelopen 10 jaar gepresenteerd. De teksten zijn van de hand van Hans Ibelings, Madeleine Maaskant, Jos Bosman en Giampiero Sanguigni. Tien projecten staan centraal in deze publicatie bij NAi Uitgevers.

Bij SUN verschijnt verder "Het Torenuur" over moderne architectuur in Afrika. Auteur is Antoni Folkers, architect bij FBW architecten in Utrecht en oprichter van ArchAfrika. Het boek wordt verwacht in december. "Euro Islam Architectuur" van architectuurcriticus en journalist Christian Welzbacher zal de nieuwe moskeeën in het Westen behandelen. Op 25 september wordt het boek gepresenteerd in Berlijn. "The book on colour contemporary architecture" verschijnt in december. In bijna 200 pagina's wordt kleurgebruik besproken middels tijdlijn van 1800 tot heden, 16 moderne projecten en essays. Suzanne Komossa (docent), Kees Rouw (architect/onderzoeker) en Joost Hillen (architect/onderzoeker) vormden de redactie van deze publicatie.

Bij NAi Uitgevers verschijnt verder in november "Posities" over Nederlandse fotografie van architectuur, stad en landschap. Het laat werk zien van Bas Princen, Ralph Kämena, Jannes Linders, Jeroen Musch en Hans Werlemann. De publicatie omvat 200 pagina's en krijgt teksten van Simon Franke, Allard Jolles en redacteur Piet Vollaard. "Het ontwerpen van woningen - een handboek" wordt een naslagwerk van 500 pagina's. Het is samengesteld door Bernard Leupen en Harald Mooij en verschijnt in september. Naar aanleiding van de AM NAi prijs voor jonge architecten worden de voor de prijs genomineerde projecten gepubliceerd in "Facts & Forms". In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen en ProRail zal "De Collectie" verschijnen, cultuurhistorische erkenning van stationsgebouwen in Nederland. De redactie is in handen van het Bureau Spoorbouwmeester en moet in november worden gepubliceerd.

Bij Uitgeverij 010 verschijnen twee boeken van Herman Hertzberger: in oktober The Schools of Herman Hertzberger en in september Space and Learning in september. Daarnaast komt de vertaling van Le Corbusier's Elements of a Synthesis uit 1968 door Stanislaus von Moos in september de winkel.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook