> > Dirk Sijmons hoogleraar Bouwkunde TU Delft

Dirk Sijmons hoogleraar Bouwkunde TU Delft

12-07-2011 - Dirk Sijmons (1949) wordt de nieuwe Hoogleraar Landschapsarchitectuur aan de faculteit Bouwkunde te Delft. Prof. dr.ir. Clemens Steenbergen neemt na 14 jaar hoogleraarschap afscheid van de faculteit.

Sijmons is mede-oprichter en directeur van H+N+S Landschapsarchitecten. In deze functie is hij betrokken geweest bij zeer uiteenlopende thema’s als landschap en ontspanning, water en landschap en energielandschappen en spraakmakende projecten als IJburg en het programma Ruimte voor de Rivier. In 2001 ontving zijn bureau de Prins Bernhard Cultuurprijs voor Toegepaste Kunst. Sijmons kreeg in 2002 bovendien de Rotterdam-Maaskantprijs voor zijn inzet om landschapsarchitectuur als een integraal onderdeel van de ruimtelijke ordening te gaan zien. In 2007 nam hij de prestigieuze Edgar Doncker Prijs in ontvangst. Sijmons kreeg de prijs in de categorie Waarachtig Nederlandse Cultuur. In de periode 2004-2008 was Sijmons de eerste Rijksadviseur voor het Landschap. In 2008 trad hij aan als hoogleraar Environmental Design aan de faculteit Bouwkunde TU Delft. Sijmons behaalde aan deze faculteit zelf in 1977 zijn diploma als architect.

Sijmons gaat per 1 oktober 2011 aan de slag als de nieuwe hoogleraar Landschapsarchitectuur. In het voorjaar van 2012 zal Dirk Sijmons zijn intreerede houden. Sijmons is door het College van Bestuur voor vier jaar benoemd. Hij zal voor anderhalve dag per week verbonden blijven aan H+N+S.

Dirk Sijmons volgt Prof.dr.ir. Clemens Steenbergen op die na 14 jaar hoogleraarschap afscheid neemt van de faculteit Bouwkunde. Ter gelegenheid van dit afscheid presenteert hij op 24 november 2011 tijdens een symposium zijn nieuwste boek ‘Urban Landscape Architecture’.

Dirk Sijmons zal zich – voortbordurend op het werk van zijn voorganger – inzetten voor de verankering van landschapsdynamiek in het onderwijs en onderzoek van de faculteit Bouwkunde TU Delft. Een focus zal liggen op het uitbouwen van de master track landschapsarchitectuur. Daarbij zal Sijmons nadrukkelijk de samenwerking met de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen TU Delft en de Wageningen Universiteit opzoeken.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook