> > Het Ontwerp: Modulair ziekenhuis van Donis-dJGA

Het Ontwerp: Modulair ziekenhuis van Donis-dJGA

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-07-2011 - Vandaag in de rubriek "Het Ontwerp" een ziekenhuis van de Rotterdamse architectenbureaus Donis en de Jong Gortemaker Algra (dJGA). Zij deden mee met de in februari 2011 uitgeschreven internationale prijsvraag 'Small Hospital, Big Idea' in de VS.

Impressies van de inzending van Donis-dJGA.

Het prijsvraagprogramma van uitschrijver Kaiser Permanente Hospitals & Healthcare vroeg om een klein ziekenhuis met een capaciteit van 100 bedden dat op meerdere locaties in Californië realiseerbaar zou moeten zijn.

Donis en dJGA kozen voor modulair systeem met de afmeting 9,1 bij 9,1 meter (wat overeenkomt met 30 x 30 feet). Het ontwerp bestaat uit vijf bouwdelen die naast elkaar of op elkaar kunnen worden geplaatst. Het zorgconcept van Donis en dJGA is behalve op de patiënten van het ziekenhuis ook gericht op de gezondheid van de omringende gemeenschap. De voorzieningen in het ziekenhuis voor sport en beweging zijn ook voor niet-patiënten bereikbaar. Zij kunnen gebruik maken van het zwembad en andere sportfaciliteiten.

Het ontwerp van Donis en dJGA werd niet genomineerd voor een volgende ronde. De genomineerden architectenbureaus zijn Aditazz; Gresham, Smith and Partners en Mazzetti Nash Lipsey Burch, allen grote Amerikaanse bureaus die al lange tijd voor Kaiser Permanente werkten. In november wordt het winnende bureau gepresenteerd waarvan het project wordt gerealiseerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook