> > Opdracht twee Duitse ziekenhuizen voor BAM

Opdracht twee Duitse ziekenhuizen voor BAM

05-03-2011 - Aannemer BAM gaat voor Hochtaunus Kliniken in Bad Homburg twee ziekenhuizen realiseren. De ziekenhuizen worden in Bad Homburg en Usingen gebouwd.

Een consortium van Yolande Verwaltungsgesellschaft mbH & Co Vermietungs KG en BAM heeft het pps-contract gekregen. heeft een duur van 25 jaar en betreft het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud. Het DBFM-contract heeft voor BAM een waarde van bijna 200 miljoen euro.

De Hochtaunus Kliniken fungeren als academisch opleidingsinstituut van de Universiteitskliniek in Frankfurt am Main. Het nieuwe ziekenhuis in Bad Homburg heeft een bruto-vloeroppervlak van 63.000 m², verdeeld over zeven bouwlagen, en telt elf operatiekamers en 483 bedden. In Usingen wordt een nieuw ziekenhuis van drie bouwlagen gerealiseerd met een oppervlakte van ruim 16.000 m². Het biedt onderdak aan onder meer twee operatiekamers en honderd bedden.

De bouw wordt uitgevoerd door BAM Deutschland AG. Het beheer en onderhoud van beide klinieken is gedurende 25 jaar in handen van BAM Immobilien-Dienstleistungen GmbH in samenwerking met Dussmann Service Deutschland GmbH. De bouwwerkzaamheden starten medio dit jaar. Eind 2013 worden beide ziekenhuizen in gebruik genomen.

Eerder deze week werd bekend dat BAM, ondanks een groot verlies in de vastgoedtak, in 2010 een nettoresultaat van 15 miljoen euro heeft behaald.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook