> > Architectural Positions

Architectural Positions

05-02-2009 - Vanavond is op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft het boek Architectural Positions gepresenteerd. Tijdens deze boekpresentatie gaven kunstenaar Vito Acconci en architect Herman Hertzberger hun visie op dit onderwerp.

Architecten zochten en zoeken naar de rol die ze kunnen spelen in de ontwikkeling van de publieke ruimte, nu projectontwikkelaars, multinationals en private investeerders daar een steeds groter stempel op drukken. Ondertussen creƫert iedereen zelf zijn eigen openbare ruimte langs de digitale snelwegen, forums en blogs. De reactie van architecten hierop is niet eenduidig. Architecten van wereldfaam, zoals Rem Koolhaas, Bernard Tschumi, Steven Holl, Aldo Rossi en Daniel Libeskind, spreken zich uit over de consequenties hiervan voor de architectuur in Architectural Positions.

In deze Engelstalige anthologie die in samenwerking met de TU Delft tot stand is gekomen, komen 36 architecten aan het woord, die de afgelopen vijftig jaar stelling hebben genomen in het debat over de publieke sfeer. Samen vormen hun teksten een overzicht van de discussies en strijdpunten in de architectuur van de afgelopen halve eeuw. Maar het laatste woord is nog niet gezegd: De samenstellers en auteurs hopen dat dit boek een voedingsbodem vormt voor toekomstige levendige discussies tussen architecten, studenten en ieder ander die zich met de publieke ruimte bezig houdt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook