> > Augmented Reality-app van NAi gaat ondergronds

Augmented Reality-app van NAi gaat ondergronds

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

20-09-2012 - De 3D mobiele Urban Augmented Reality app (UAR) van het Nederlands Architectuurinstituut maakt vanaf vandaag in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag ook ondergrondse infrastructuur zichtbaar, zoals metrostations, parkeergarages en oude stadsruïnes.

beelden uit de UAR-app (beeld: NAi)

UAR Ondergronds is een uitbreiding van de Urban Augmented Reality (UAR) applicatie van het Nederlands Architectuurinstituut. Met UAR Ondergronds willen de initiatiefnemers, het Centrum voor Geocommunicatie en het NAi, het bewustzijn van deze functies, activiteiten en beschikbare ruimte vergroten. Allemaal zichtbaar gemaakt voor burgers en bedrijven dankzij vrij beschikbare overheidsgegevens.

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn de eerste ondergrondse steden die onthuld worden. De app laat objecten zien als de nieuwe Noord-Zuidlijn en Zwarts en Jansma's AMFORA onder de grachten van Amsterdam, wat staat voor Alternatieve Multifunctionele Ondergrondse Ruimte Amsterdam).

Het aantal opgenomen projecten is vooralsnog beperkt. In Den Haag centrum zijn er slechts 2 zichtbaar, het Souterrain van OMA en een volautomatische parkeergarage onder de Noordwal.

Vanaf vandaag is de app gratis te downloaden via de iTunes App Store en de Google Play Store.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook