> > Het Podium in Presikhaaf Arnhem

Het Podium in Presikhaaf Arnhem

25-12-2012 - In het Arnhemse stadsdeel Presikhaaf, één van de 40 krachtwijken van Nederland, is het woningbouwproject Het Podium gerealiseerd. Het ontwerp voor dit project is van stedenbouwkundig bureau OD205sl uit Delft en Geesink Weusten Architecten uit Arnhem.

Het Podium is open van karakter. Het plandeel bestaat uit acht bouwvolumes met ruim 150 koop- en huurappartementen. De gebouwen met 2 tot 6 lagen zijn verspringend geplaatst op een regelmatig grid, zodat er diagonale zichtlijnen ontstaan. Fase I is gerealiseerd door Klaassen Vastgoed Ontwikkeling. Fase II door Vivare Projecten.

Afgelopen zomer won Het Podium de Heuvelinkprijs 2012, de prijs voor het beste nieuwe gebouw opgeleverd van 2008 tot en met 2011. De prijs is geïnitieerd door de Gemeente Arnhem en Dagblad De Gelderlander om de aandacht voor lokale architectuur te stimuleren. De vakjury roemt het teamwerk van opdrachtgevers, stedenbouwkundig supervisor en architect. De jury heeft met name veel waardering voor de inbreng van de supervisor Ralf Hottenträger van het bureau OD205sl, die de geestelijk vader is van het stedenbouwkundige totaalbeeld en verantwoordelijk is voor de begeleiding van het ontwerpproces. Maar de prijs wordt uitgereikt aan het gehele team van opdrachtgevers en ontwerpers. Vivare en de Klaassen Groep als opdrachtgever en OD205sl en Geesink Weusten Architecten als de ontwerpers. Zij hebben gezamenlijk een goed project gerealiseerd met een slimme parkeeroplossing, een fraaie landschappelijke inrichting en een fris en open architectuurbeeld in een eigentijdse taal. De kwaliteit van de openbare ruimten is goed en het plan is een belangrijke impuls voor de buurt.' De jury hoopt dat het project in de toekomst openbaar toegankelijk blijft voor alle bewoners uit Presikhaaf.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook