> > Hendrick de Keyser koopt huis Van der Laan

Hendrick de Keyser koopt huis Van der Laan

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-01-2013 - Vereniging Hendrick de Keyser heeft het Huis Naalden in Best verworven. Het huis uit 1983 is ontworpen door pater-architect Dom Hans van der Laan (1904-1991) in ‘Bossche School'-stijl.

Het huis dat Van der Laan voor Jos Naalden ontwierp is gebouwd rond een patio. Het is opgebouwd uit 3 eenheden (woonkamer, een vleugel met slaapkamers, sanitair en keuken en een garage) van verschillende hoogte. Aan de vierde zijde is de patio afgesloten met een muur. De woning heeft een vloeroppervlak van 85 m² op een perceel van ruim 550 m².

Hans van der Laan was de centrale figuur in de Bossche-school stroming. Hij ontwikkelde de verhoudingsleer van het Plastisch Getal. Van der Laan realiseerde een zeer bescheiden oeuvre, waarvan zijn werk voor het klooster bij Lemiers in Zuid-Limburg het bekendst is.

Vereniging Hendrick de Keyser bezit ook huizen van onder andere Gerrit Rietveld, Sybold van Ravesteyn, Ben Merkelbach en Abe Bonnema. De verwerving past in het beleid van de vereniging om haar collectie selectief uit te breiden met spraakmakende 20ste-eeuwse Nederlandse woonhuizen. Het Huis Naalden zal te huur worden aangeboden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook