> > Renovatie gemeentehuis Borsele gestart

Renovatie gemeentehuis Borsele gestart

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

10-01-2013 - Begin deze maand is gestart met de renovatie van het gemeentehuis van Borsele in Heinkenszand naar ontwerp van Atelier Kempe Thill.

impressies van de nieuwbouw

Het typische jaren tachtig gebouw zal ingrijpend worden aangepast. Het gemeentehuis krijgt nieuwe gevels, wordt uitgebreid en het interieur wordt gerenoveerd.

De gevels en het dak worden geïsoleerd om tot een betere energieprestatie te komen. Ook zullen het dak en de bestaande bakstenen muren bedekt worden met een continu membraan van donkergroene glastegels. De originele aluminium raamkozijnen zullen vervangen worden door een nieuwe structurele beglazing, die samen met het membraan van glastegels vormgeeft aan de vloeiende, donker glanzende huid.

De koppen van het kantoorgebouw zullen uitgebreid en ingevuld worden met meer flexibele landschapskantoren, waar grote panoramaramen de ruimte openen naar de buitenwereld en de werknemers een uitzicht geven op het Nederlandse polderlandschap. Ook de entree van het gemeentehuis zal uitgebreid worden tot een aangenamere en uitnodigende publieke foyer.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook