> > OMA ontwerpt nieuw retailconcept Koeweit

OMA ontwerpt nieuw retailconcept Koeweit

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-02-2013 - OMA ontwerpt een nieuw warenhuis concept The Exhibition Hall in de populaire 360° Mall te Koeweit-Stad. Met zijn 9.400 m² en 3 verdiepingen beslaat The Exhibition Hall ruim 10 procent van de oppervlakte van dit winkelcentrum.

beelden: OMA

The Exhibition Hall, zowel warenhuis als openbare ruimte voor evenementen, is gericht op herstel van de historische Koeweitse verbinding tussen cultuur en commercie door een hedendaagse publiek forum te vormen voor de stad. Het warenhuis zal de creativiteit van de regio tonen in combinatie met internationale modemerken door middel van een flexibele ruimte, met culturele programma's, tentoonstellingen en installaties. The Exhibition Hall zal gedurende de dag worden overgoten met natuurlijk licht. ’s Nachts presenteert de verlichte winkel zich door middel van een nieuwe doorschijnende gevel.

Een reeks van galeries, die doet denken aan de lange passages van de Souk, zal een ruimte die merken kunnen ontwikkelen naar hun wensen. Multifunctionele scheidingswanden met ronde uitsparingen zullen plaats bieden aan dwarsverbindingen en doorzichten mogelijk maken. Binnen deze polymorfe omgeving zullen klanten de galeries ontdekken die gewijd zijn aan culturele evenementen.

The Exhibition Hall is een voortzetting van OMA’s verkenningstocht naar nieuwe mogelijkheden voor retail. Eerdere projecten van OMA op dit gebied zijn de winkels voor Prada in New York en Los Angeles, warenhuisboetieks voor Viktor & Rolf en Coach en een tentoonstelling over de geschiedenis van de Galeries Lafayette in Parijs.

Het project wordt geleid door OMA partners Iyad Alsaka en Rem Koolhaas, in samenwerking met Tamdeen Real Estate Co. The Exhibition Hall is ontwikkeld met het management van 360° Mall, Majed Al-Sabah en Giacomo Santucci, en onder toezicht van OMA project architect Alessandro De Santis. De bouw is gepland voor begin 2014 en zal worden afgerond in dat jaar.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook