> > Passage Rijksmusem overdag gesloten voor fietsers

Passage Rijksmusem overdag gesloten voor fietsers

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-05-2013 - Vanaf 13 mei is de passage van het Rijksmuseum tussen 18 en 8 uur weer open voor fietsers. Overdag blijft de passage voorlopig gesloten.

Dit heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid besloten na onderzoek ter plaatse en advies van de Werkgroep Blackspots Amsterdam van Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV). Uit het rapport van de werkgroep blijkt dat het nemen van aanvullende maatregelen een absolute voorwaarde is voor een veilige doortocht van fietsers - vooral tijdens de openingsuren van het museum.

Het stadsbestuur heeft gereageerd op dit nieuws door te laten weten dat de onderdoorgang wel de hele dag moet worden geopend. Volgens het stadsbestuur zijn de benodigde aanpassingen eenvoudig te realiseren.

Over het wel of niet toelaten van fietsers in de passage is al veel te doen geweest. De architecten van het Nieuwe Rijksmuseum Cruz y Ortiz moesten het ontwerp van de entree aanpassen. De voorgestelde trappen in de passage naar het souterrain werden vervangen door entrees aan weerszijden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook