> > Vijf architectenteams in competitie Lakenhal Leiden

Vijf architectenteams in competitie Lakenhal Leiden

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-07-2013 - Vijf architectenteams zijn door naar de volgende ronde in de competitie voor museum de Lakenhal te Leiden.

De vijf geselecteerde architectencombinaties zijn SeARCH, Van Hoogevest Architecten i.s.m. UN Studio, Happel Cornelisse Verhoeven, Architectenbureau Koen van Velsen en het Belgische bureau 51N4E. Zij werden gekozen uit 47 gegadigden door een selectiecommissie met rijksbouwmeester Frits van Dongen, stadsbouwmeester Maarten Schmitt en museumdirecteur Meta Knol.

De vijf architecten presenteren begin september een visie en een plan van aanpak. Op basis daarvan stelt de selectiecommissie dit najaar één van de architecten voor aan het college van burgemeester & wethouders. De architect heeft vervolgens naar verwachting enkele maanden nodig om zijn visie om te zetten in een eerste ruimtelijk ontwerp.

In de periode 2015–2017 zal restauratie en uitbreiding plaatsvinden. Naast de restauratie van het rijksmonument de ‘Laecken-Halle’ uit 1641 en de daarachter gelegen schilderijenzalen, wordt een nieuwe ruimte voor wisselende tentoonstellingen gebouwd. De publieksvoorzieningen in het museum worden verbeterd door realisatie van een nieuw entreegebied, een publiekszaal en museumhoreca.

Museum De Lakenhal is een eigentijds en avontuurlijk netwerkmuseum met een hoogwaardige collectie van (inter)nationaal belang en een opvallend tentoonstellingsprogramma. Het museum maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg of Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook