> > Next en Uytenhaak winnen aanbesteding Utrecht

Next en Uytenhaak winnen aanbesteding Utrecht

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-07-2013 - De combinatie NEXT architects en Rudy Uytenhaak architectenbureau heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor een fietsbrug en een school te Utrecht.

Zij ontwerpen, samen met Arup, Bureau B+B en Vitruvius bouwkostenadvies in opdracht van de gemeente en OBS Montessorischool de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, de school, de gymzaal en de landschappelijke inpassing in het Victor Hugoplantsoen.

Voor de aanleg van de fietsbrug en aanlanding worden de huidige twee scholen en de gymzaal in het Victor Hugoplantsoen gesloopt. Basisschool de Eben-Haëzer wordt in Leidsche Rijn gebouwd. De andere school, OBS Oog in Al, locatie Montessori, met gymzaal komt terug in het ontwerp op het Victor Hugoplantsoen. Deze programma-onderdelen worden geïntegreerd in de brughelling. Voor fietsers vanuit het centrum en Oog in Al ligt er straks een snelle verbinding naar Leidsche Rijn en het toekomstige centrum en verder richting het Groene Hart en vice versa.

De architecten gaan na de zomer het schetsontwerp vertalen in een voorlopig ontwerp, dat in de eerste helft van 2014 goedgekeurd kan worden door de gemeente.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook