> > Hoogbouwprijs voor OMA's CCTV

Hoogbouwprijs voor OMA's CCTV

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-11-2013 - Het door OMA ontworpen hoofdkantoor voor de Chinese staatstelevisie CCTV in Beijing is uitgeroepen als beste hoge gebouw ter wereld door het Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH).

OMA presenteerde CCTV ials een nieuwe typologie voor de wolkenkrabber. Rem Koolhaas zegt hierover in een reactie op het winnen van de prijs: "Toen ik mijn laatste boek, Content, publiceerde was een van de hoofdstukken genoemd "Kill the Skyscraper. Het was in feite een uiting van mijn teleurstelling over de manier waarop wolkenkrabbers werden ontwerpen. Ik dacht dat er niet veel creatieve leven meer in wolkenkrabbers was. Daarom heb ik geprobeerd een campagne te lanceren tegen deze ongeïnspireerde vorm van wolkenkrabbers."

"Het feit dat ik nu op dit podium sta om deze prijs in ontvangst ten nemen betekent dat mijn oorlogsverklaring volkomen onopgemerkt is gebleven en dat mijn campagne volledig is mislukt," grapt Koolhaas.

Hij besluit met "Het is heel ontroerend hier te zijn en deel uitmaken van een gemeenschap die probeert om wolkenkrabbers interessanter te maken. Ik ben zeer dankbaar, en dank al mijn partners."

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook