> > De Utrecht op Damrak heropend

De Utrecht op Damrak heropend

04-11-2013 - Stadsdeelwethouder Boudewijn Oranje en Bas Tiemstra, directeur commercieel vastgoed van ASR Vastgoed Vermogensbeheer, hebben het monumentale gebouw De Utrecht op het Damrak heropend.

Begin dit jaar begonnen de renovatie en de conversie van kantoren naar woningen. Het ioppervlak van de winkels is ruim 1.300 m². Boven de winkels liggen veertien appartementen (ruim 1.700 m²) die zullen worden verhuurd. De Utrecht is eigendom van het ASR Dutch Prime Retail Fund, het winkelfonds van ASR Vastgoed Vermogensbeheer.

Stadsdeelwethouder Oranje noemde de renovatie ‘een mooi voorbeeld van een geslaagde, intensieve samenwerking tussen private partijen en de gemeente Amsterdam om het 1012-gebied, waaronder het Damrak, weer de allure te geven die het verdient.’ Met Project 1012 wil de gemeente Amsterdam een economische opwaardering van het hart van de stad tot stand brengen en verloedering tegengaan. Project De Rode Loper beoogt het vernieuwen van de openbare ruimte boven het traject van de Noord/Zuidlijn.

Het kantoorgebouw en winkelmagazijn op Damrak 25-27 en 28-30 zijn rond 1904 gebouwd in opdracht van De Utrecht, een van de rechtsvoorgangers van ASR. Architect Staal had net een reis naar Amerika achter de rug. De inspiratie en passie voor wolkenkrabbers vertaalde hij in het ontwerp van De Utrecht, wat leidde tot een van de eerste wolkenkrabbers in Nederland.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook