> > Francine Houben wint prijs van Architects' Journal

Francine Houben wint prijs van Architects' Journal

08-02-2014 - Francine Houben is door het Britse Architects’ Journal uitgeroepen tot Vrouwelijke Architect van het Jaar 2014.

Christine Murray, hoofdredacteur van organisator Architects’ Journal zegt over de prijs: “Ze zijn een eerbetoon aan uitstekende ontwerpkwaliteiten en leiderschap – voorwaarden voor succes als architect en zeker voor vrouwen.”

Francine Houben is zeer vereerd met de titel: “Ik voel me bevoorrecht om vrouw te zijn, moeder te zijn en architect te zijn. Dat was niet altijd een makkelijke combinatie. Het was ook een voorrecht om de bibliotheek van Birmingham hier in de UK te mogen ontwerpen. Bibliotheken spelen een essentiële rol bij de emancipatie van jonge vrouwen over de hele wereld. Ik ben er trots op dat ik meer projecten met een ‘Dutch touch’ in de UK kan ontwerpen. Ik ben ervan overtuigd dat architectuur gaat over teamwork, over tegelijkertijd visionair en dienstverlenend zijn. Vooral vrouwen zijn hier goed in.”

Francine Houben (1955) is creatief directeur van Mecanoo architecten in Delft. Afgelopen jaar werd de bibliotheek van Birmingham opgeleverd, één van de meest spraakmakende projecten in het Verenigd Koninkrijk. De bibliotheek verwelkomde één miljoen bezoekers in de eerste drie maanden.

Ze was eerder dit jaar de enige Nederlander op de lijst met 500 meest invloedrijke mensen in Groot-Brittannië, samengesteld door Debrett’s en The Sunday Times. Daarin werd haar onconventionele visie op architectuur geprezen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook