> > Vertoning film Margaret Staal-Kropholler in Bergen

Vertoning film Margaret Staal-Kropholler in Bergen

12-02-2014 - In samenwerking met CineBergen organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) een serie films over architectuur. De serie start op zondag 23 februari met de vertoning van een documentaire over Margaret Staal-Kropholler, één van de architecten van Park Meerwijk te Bergen.

De middag begint om 15:30 uur met een inleiding door fotograaf en filmmaker Wilma Kuijvenhoven. Aansluitend is de documentaire ‘Vanuit den Gezichtshoek der Bruikbaarheid’ – Margaret Staal-Kropholler (1891 – 1966) te zien.

'Vanuit den gezichtshoek der Bruikbaarheid is een documentaire over Margaret Staal-Kropholler (1891-1966), de eerste vrouwelijke architect in Nederland. Zij ontwierp de villa’s in Bergen en het atelier van Richard Roland Holst in Zundert. De filmmakers bezoeken de gebouwen en aan de hand van oude tekeningen en filmmateriaal bespreken ze de ontwikkeling van haar werk met haar dochter en kleindochters. Een rode draad in de film zijn de lezingen die Margaret Staal hield voor onder andere de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen.

De film wordt ingeleid door fotograaf en filmmaker Wilma Kuijvenhoven.

De documentaire wordt vertoont in CineBergen, Eeuwigelaan 7 te Bergen op 23 februari om 15:30 uur. De entree is 8.50 euro. Reserveren kan via 072-5896310.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook