> > Nieuw college wil nieuw ontwerp voor Spuiforum

Nieuw college wil nieuw ontwerp voor Spuiforum

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-05-2014 - De vijf partijen die het nieuwe college willen gaan vormen, D66, PvdA, Haagse Stadspartij, VVD en CDA, hebben na ruim twee weken van besprekingen een belangrijke doorbraak bereikt over de bouw van het Spuiforum.

De vijf toekomstige collegepartijen willen doorgaan met de ontwikkeling van een cultuurgebouw in het Wijnhavenkwartier aan het Spuiplein. Het huidige programma van eisen voor de nieuwe huisvesting van het Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en de stichting Dans- en Muziekcentrum zal worden gehandhaafd.

De partijen zeggen over de plannen: "Het behouden en verbeteren van het verblijfsklimaat van het Spuiplein is een belangrijk onderdeel van de plannen. Daarnaast zullen in dit gebied nieuwe aantrekkelijke woningen, winkels en horecavoorzieningen worden gerealiseerd en zal de investering een goede verbinding tussen Turfmarkt, Schedeldoekshaven en Rivierenbuurt tot stand moeten brengen. Deze ontwikkeling sluit goed aan op de reeds in uitvoering zijnde herontwikkeling van het andere deel van Wijnhaven tot onder meer universiteit en woningen."

Het plan voor het Spuiforum is omstreden. Voor de bouw moet de huidige gebouwen van het Nederlands Danstheater en het Residentieorkest wijken.

De nieuwbouw zal uiterlijk in 2019 zijn gerealiseerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook