> > 1e prijs Udarnik competitie voor Robbrecht en Daem

1e prijs Udarnik competitie voor Robbrecht en Daem

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-06-2014 - De resultaten van de internationale competitie voor het Udarnik Contemporary Art Museum in Moskou zijn bekend. De eerste prijs gaat naar Robbrecht en Daem uit België.

De tweede prijs gaat naar Stephan Braunfels Architekten uit Duitsland, de derde prijs naar Aoki Isozaki, & Associates, Japan. Shalva Breus, directeur van de International Cultural Foundation Breus, presenteerde de winnaars tijdens een persconferentie op 29 mei.

Een dag eerder presenteerden de zes voor de competitie geselecteerde architectenbureaus (EAA Emre Arolat Architects, Turkije; Erick van Egeraat; Aoki Isozaki & Associates, Japan; John McAslan / Ralph Appelbaum Associates, VK / VS; Robbrecht en Daem, België; Stephan Braunfels Architekten) hun ontwerp aan de jury en de ambtenaren van de stad.

Het ontwerp van Robbrecht en Daem voorziet in drie zalen die "als modules" flexibel kunnen worden ingevuld. "The Incubator" op de begane grond, een centrale hal als een gratis kennismaking met de kunst, met een café en een boekhandel. "The Labyrinth" in de kelder met kleine galeries. In de spectaculaire grote gewelfde zaal op de eerste verdieping wordt de kunst tentoongesteld in het daglicht.

De Board of the Trustees van de Breus stichting gaat in gesprek met de 3 finalisten en zal bepalen met welke winnaar ze verder gaan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook