> > Winnaars prijsvraag Pushkinskybioscoop in Moskou

Winnaars prijsvraag Pushkinskybioscoop in Moskou

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-06-2011 - De winnaars van de prijsvraag Changing the Face – Moskou 2011 zijn bekend. In deze ideeënwedstrijd werd de deelnemers gevraagd de façade van de beroemde Pushkinskybioscoop in Moskou te herontwerpen.

De drie winnaars: Frozen in Time van Juan Andres Diaz Parra (Colombië), Moving Light Palace van Adrian Reinbroth, Franziska Boettcher en Jenny Grossman (Duitsland) en The Pushkinsky Jewel-project van Joseph Sung (Zuid-Korea).

De winnaar van de 2011-editie van de architectuurwedstrijd is Frozen in Time van Juan Andres Diaz Parra (Colombia). Zij kreeg de eerste prijs ter waarde van 10.000 euro. Moving Light Palace van Adrian Reinbroth, Franziska Boettcher en Jenny Grossman (Duitsland) sleepte de tweede prijs in de wacht (5.000 euro) en The Pushkinsky Jewel-project van Joseph Sung (Zuid-Korea) kreeg de derde prijs (3.000 euro).

De drie winnende voorstellen combineren creatief esthetisch denken met technologische innovatie om oplossingen voor te stellen die de iconische maar verouderde Pushkinskybioscoop nieuw leven inblazen. Er zijn 512 ontwerpen ingediend door 1002 architecten uit 62 verschillende landen. Uit deze voorstellen werd een shortlist van 70 inzendingen samengesteld, waaruit de winnende projecten zijn gekozen.

Alle projecten zijn beoordeeld door een internationale jury bestaande uit Andrey V. Bokov (hoofd van de Vereniging van Russische Architecten), Sergey A. Skuratov (Sergey Skuratov Architects), Aleksey Uchitel (filmregisseur), Kerem Erginoğlu (Erginoğlu&Çalışlar Architects), Corrado Tibaldi (DuPont Building Innovations), Matthias Hollwich (architect-winnaar Changing the Face 2010) en Marc Kushner (architect-winnaar Changing the Face 2010).

De winnende ontwerpen worden in het Centrale Huis van Architecten te Moskou tentoongesteld van 8 tot 19 juni 2011.

De prijsvraag is georganiseerd door DuPont, de Vereniging van Russische Architecten, YEM, RIBA en Architizer. Moskou is de zesde stad waar de prijsvraag is gehouden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook