> > Hertzberger gastcurator tentoonstelling structuralisme

Hertzberger gastcurator tentoonstelling structuralisme

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

20-06-2014 - Komend najaar stelt Herman Hertzberger in het Nieuwe Instituut in Rotterdam een grote publiekstentoonstelling samen. Aan de hand van sleutelwerken als bijvoorbeeld TivoliVredenburg stelt de tentoonstelling de actuele betekenis van het Nederlandse structuralisme aan de orde.

In de tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut geeft Hertzberger zijn specifieke visie op structuralisme en architectuur. Hij is een van de meest prominente vertegenwoordigers van het structuralisme. De ‘structuralistische’ architecten gingen op zoek naar nieuwe architectonische en stedenbouwkundige benaderingen waarin de mens centraal stond en waar de relatie tussen architectuur en haar gebruikers en bewoners werd hersteld. In de tentoonstelling worden onder andere de originele maquettes van muziekcentrum Vredenburg getoond.

De tentoonstelling is te zien van 20 september 2014 tot en met 5 januari 2015. Het is een dubbeltentoonstelling: een deel wordt samengesteld door Herman Hertzberger, het andere deel is het startpunt van een meerjarige wetenschappelijk onderzoek door het Jaap Bakema Study Center onder leiding van Dirk van den Heuvel.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook