> > dJGA ontwerpt uitbreiding woonzorgcentrum België

dJGA ontwerpt uitbreiding woonzorgcentrum België

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

18-08-2014 - De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) ontwerpt samen met het Belgische architectenbureau Licence to Build de uitbreiding van woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark-Poelkapelle, België.

Het zorgcomplex wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel van circa 4.200 m², die ruimte biedt aan 62 kamers en een dagcentrum. Naar verwachting start de bouw van de nieuwe vleugel van De Boomgaard in 2015.

dJGA zegt in een toelichting: "Het ontwerp van De Boomgaard past in vorm en opzet bij de bestaande gebouwen van het woonzorgcentrum. De uitbreiding omarmt daardoor als het ware de huidige gebouwen en sluit naadloos aan op de bestaande logistiek. De knik in het ontwerp zorgt ervoor dat het uitzicht op de groene binnenruimten behouden blijft."

dJGA ontwierp eerder gezondheidsgebouwen in België. Samen met AR-TE en STABO was het Rotterdamse architectenbureau verantwoordelijk voor diverse gebouwen bij de herstructurering van het Universitair Ziekenhuis van Leuven; het nieuwe ziekenhuis AZ Jan Portaels in Vilvoorde (met AR-TE, West 8, STABO en Daidalos) en het eerste Forensisch Psychiatrisch Centrum van België.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook