> > dJGA ontwerpt Holland Particle Therapy Centre

dJGA ontwerpt Holland Particle Therapy Centre

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-01-2014 - De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) ontwerpt het protonencentrum voor Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC) in Delft.

impressies: dJGA

In het behandelingscentrum kunnen kankerpatiënten terecht voor een zeer precieze vorm van bestraling met minuscule geladen deeltjes, zoals protonen. Het Rotterdamse architectenbureau dJGA is verantwoordelijk voor het bouwkundig en interieurontwerp van het centrum.

Het Erasmus MC, het Leids Universitair Medisch Centrum en TU Delft werken nauw samen om eind 2016 het eerste behandelingscentrum voor protonentherapie in Nederland te openen. Het medisch centrum speelt ook een rol in het wetenschappelijk onderzoek naar bestraling met protonen. Het gebouw beslaat circa 7.000 m². In de protonenkliniek kunnen uiteindelijk jaarlijks circa zeshonderd kankerpatiënten worden behandeld.

HollandPTC beschikt over drie bestralingsruimtes, een aparte bestralingsruimte die gereserveerd is voor onderzoeksdoeleinden, een dagbehandelingsruimte en een buitenterras. Het gebouw is voorzien van een isolerend vegetatiedak dat regenwater buffert en zuivert.

Naar verwachting start medio 2014 de bouw en kunnen patiënten vanaf eind 2016 in HollandPTC terecht.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook