> > Lost Landscapes wint DAM Architectural Book Award

Lost Landscapes wint DAM Architectural Book Award

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-09-2014 - Twee nai010-boeken zijn bekroond met een DAM Architectural Book Award 2014. Lost Landscapes over LOLA landscape architects is uitgeroepen tot een van de tien beste architectuurboeken ter wereld. Landscape and Energy haalde de shortlist.

Het Rotterdamse LOLA landscape architects ontwerpt en onderzoekt landschappen die zijn vergeten of vervallen, of die juist gaan veranderen. LOLA geeft op een eigen wijze vorm aan sublieme ervaringen in de stad en het landschap, en legt daarbij een aanstekelijke Nieuwe Romantiek aan de dag. In deze publicatie pleiten zij voor een ontwerppraktijk waarin de menselijke ervaring centraal staat.

LOLA landscape architects won de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten 2013 en de Topos Landscape Award 2014.

Uitgevers van kunst- en architectuurboeken vanuit de hele wereld worden door het Deutsche Architekturmuseum and de Frankfurter Buchmesse uitgenodigd om deel te nemen aan deze competitie. De jury beoordeelt de ingezonden boeken op onder andere vormgeving, concept en kwaliteit. Dit jaar waren er meer dan 200 inzendingen door 74 uitgevers. De prijsuitreiking wordt gehouden op woensdag 8 oktober 2014 op de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook