> > Center Court Chemelot Campus door Ector Hoogstad

Center Court Chemelot Campus door Ector Hoogstad

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-12-2014 - Het centrale ontmoetings-, onderwijs- en researchcentrum Center Court op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten.

Center Court biedt onderdak aan Chemelot Innovation and Learning Labs, Maastricht Science Programme van de Universiteit Maastricht en het DSM Innovation Center. Het gebouw heeft een bruto-vloeroppervlak van ruim 18.000 m².

De twee hoofdentrees in de noord- en zuidgevel geven directe toegang tot de centrale hal. Rondom de hal liggen diverse horecavoorzieningen. De centrale ontmoetingsruimte op de onderste verdiepingen vormt het middelpunt van het vergadercentrum. Het multifunctionele auditorium bevindt zich daarboven. Op de tweede en derde verdieping zijn alle onderwijs- en onderzoeksruimten gesitueerd van Universiteit Maastricht en CHILL. De bovenste twee verdiepingen zijn bestemd voor de kantoren van het DSM Innovation Center. Onder het Center Court bevindt zich een grote parkeergarage en een sportruimte.

BAM heeft de opdracht tot de bouw van Center Court van Brightlands Chemelot Campus, een samenwerkingsverband van provincie Limburg, DSM en Universiteit Maastricht. Center Court wordt mede mogelijke gemaakt door steun van de Provincie Limburg, het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Sittard-Geleen.

Met de bouw is een bedrag gemoeid van circa € 35 miljoen. De bouw start in januari 2015. BAM zal het project medio 2016 voltooien.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook