> > Genomineerden Rietveldprijs 2015 bekend

Genomineerden Rietveldprijs 2015 bekend

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-05-2015 - De jury van de Rietveldprijs 2015, onder leiding van architect Jacob van Rijs, heeft de shortlist bekendgemaakt van de projecten die kans maken op het winnen van de Utrechtse Rietveldprijs.

De jury van de Rietveldprijs 2015, onder leiding van architect Jacob van Rijs, heeft de shortlist bekendgemaakt van de projecten die kans maken op het winnen van de Rietveldprijs, de Utrechtse architectuurprijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving.

De shortlist bevat 8 projecten in Utrecht, variërend van een pergolamuur tot het nieuwe TivoliVredenburg. Zeer diverse projecten, die niet alleen in aanmerking komen voor de Rietveldprijs 2015, te bepalen door de vakjury, maar die tevens een kans maken op de RTV Utrecht Publieksprijs. Beide prijzen zullen dit najaar uitgereikt worden.

De shortlist met 8 projecten: Park pergola Máximapark, West 8; P+R De Uithof , KCAP en Studio SK; Anne Frankschool Transwijk, Mecanoo; Uitbreiding IKEA, Knevel Architecten; Kop van Lombok, Marlies Rohmer; Woonwinkelpand Steenweg, Dreessen Willemse Architecten; TivoliVredenburg; Studio HH, Jo Coenen & Co Architects, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs, NL Architects; Stadskantoor Utrecht, Kraaijvanger.

De jury van de Rietveldprijs 2015 bestaat uit Jacob van Rijs (co founder MVRDV en visiting professor aan de Faculteit Architectuur van de Technische Universität München), Eric Frijters (co founder FABRIC en lector Future Urban Regions aan de ArtEZ), Jan Bakers (founder Bakers Architecten) en Marina de Vries (hoofdredacteur Museumtijdschrift en vm kunstcriticus De Volkskrant). Bij het beoordelen van de Utrechtse bouwproductie van 2013 – 2014 kijkt de jury naar de kwaliteit van het project zelf, maar ook naar de bijdrage die het project levert aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht.

RTV Utrecht maakt portretten van de shortlist projecten, die vanaf juni worden uitgezonden. Op de Dag van de Architectuur op zaterdag 20 juni zullen de projecten (onder voorbehoud) te bezoeken zijn tijdens de Rietveldprijsroute.

Vanaf de Dag van de Architectuur kan het publiek op onderstaande website zijn stem uitbrengen op één van de acht projecten. Bij de prijsuitreiking in november wordt ook een publicatie gepresenteerd, met daarin het juryverslag en een beeld- en tekstessay van de projecten.

De Rietveldprijs is de tweejaarlijkse Utrechtse architectuurprijs. Sinds 1991 stimuleert Stichting Rietveldprijs de openbare discussie over de kwaliteit van de gebouwde omgeving in Utrecht met deze architectuurprijs. Dit jaar wordt de prijs voor de dertiende keer uitgereikt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook